Sotat Ankbröst med syrlig apelsinsås, confiterad rödlök  och haricots verts_del av nyårsmenyn
Manfreds Mattorg
Manfreds Mattorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till ca 4 pers
  • 4 oog Ankbröst
  • Salt
  •  
  • Sås
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 3 msk Socker
  • 2 dl Rödvin
  • 3 dl Kraftig kycklingfond, eller ännu hellre ankfond om du har det…i fallet kycklingfond menar jag utspätt från flaska.
  • 1 dl Apelsinsaft, pressad från färsk apelsin
  • Skalet av en apelsin, finskuret-/strimlat
  • 3 msk Apelsinlikör
  • 2-3 msk Maizena stärkelse utrört i vatten
  • 2-3 msk Smör
  • Salt- och vitpeppar
  •  
  • Lök
  • 4 st Rödlökar, skuret i båtform
  • Ankfett + olivolja så det täcker
  • 1 krm Chili, hackad
  •  
  • Grönsaker
  • 200 g Färsk Haricotes vertes
  • 2 st Apelsiner, filérna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.