Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Hade fått för mig att detta skulle bli en ganska så tråkig rätt, hade aldrig testat sotare förut
Våren har låtit vänta på sig och många väntar otåligt på att få ta ut grillen. Jag tog fram grillen redan i januari och grillade sotare, så jag bryr mig inte så mycket om, om det är vår, sommar, höst eller vinter
Igår så åkte jag till pappa för att sotaren skulle komma mellan 10-13 men eftersom min buss fastnade och vi satt där i 20 minuter och väntade på andra bussen som skulle komma så blev jag försenad. Jag kom till pappa runt 11 men sotaren kom vid
Jag lägger ett tunt lager som täcker hålet bädden och ökar på sotaren lite. Jag slår av sotaren och var på vippen att öppna injektorn för att kyla pannan, när lokföraren uttalade ordet ”Avgång” och både jag och lotsen repeterar
Det blev till att elda stillastående, med sotaren på max, för att få drag genom fyren. Sommaren 2015. Frykdalsbanan, som går oelektrifierad från knutpunkten Kil till ändstationen Torsby i Värmland, var en gång i tiden en del av Bergslagernas Järnvägar, BJ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.