Sotare
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 medelstora färska strömmingar
  • 1120 g rumsvarmt smör
  • 11 dl finhackad dill
  • 1 salt och vitpeppar
  • 1 några droppar pressad citronsaft
  • 10,5-1 dl grovt salt
  • 116 medelstora färska strömmingar 120 g rumsvarmt smör 1 dl finhackad dill salt och vitpeppar några droppar pressad citronsaft 0,5-1 dl grovt saltGör dillsmöret. Blanda det rumsvarma smöret med dill och krydda med salt, peppar och lite citron. Ställ kallt. Rensa strömmingarna men låt huvudet och ryggbenet sitta kvar. Skölj dem och vänd dem i det grova saltet. Hetta upp en torr stor gjutjärnspanna, lägg i strömmingarna och halstra dem 2 minuter på varje sida. Servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.