För ett tag sen hade jag förmånen att få lära mig göra smör. Precis som mycket annat är det är inte alls svårt om man bara vet hur man ska göra, men de flesta av oss vet nog inte det
Lördag igen. Tycker att veckorna rusar i väg, och jag klagar inte. I alla fall inte nu, men när det blir skönare väder vill jag att tiden saktar inliteigen
Eller inte hela rätten, utan den sotadevitkålen. Ringla över rapsolja och smält smör. Smält smör. På föreläsningen med Paul Svensson i förra veckan, var det här en av rätterna han lät oss smaka på
IngredienserPortioner. 2 bröd 25 g färsk jäst 25 g smör 1 flaska julmust eller mörkt öl (à 33 cl) 1 dl kvarg (10%) 1/2 dl mörk sirap eller brödsirap 90 g vörtmix 1 tsk salt 5 dl rågsikt (5 dl motsvarar ca 275 g) 5 - 6 dl vetemjöl special (5-6 dl motsvarar ca 275-330 g) Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Nu är det semmeltider och det bakas olikavarianter av semlor hejvilt. Vi är inte så förtjusta i den traditionella semlan men vi tycker att det är en rolig bakelse som man kan göra om så enkelt
färsk laxfilé. Blanda samman salt och socker och gnidin laxen med blandningen. Låt laxen stå i kyl i ca en timme och tvätta sedan av blandningen med kallt vatten
Det hemgjorda smöret håller lika länge som datumet på gräddförpackningen. Ett paket vispgrädde , lite salt , en elvisp eller hushållsassistent är allt du behöver
olja om du vill ha ett mjukare och bredbart smör. Tillsätt ev. Nu kan du använda smöret. Vispasmöreti några minutertills det klumpar ihopsig och släpper kärnmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.