6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera direkt och toppa medpinjenötter. Krydda med salt och peppar. Skär salamin i strimlor, hacka chili och vitlök och gul lök fint och hacka tomaterna i mindre bitar
Som den här superfräscha och goda salsan medtomater, äpple, rödlök och basilika. Granny Smith, och du får en häftig blandning med kontraster mellan krispiga äppelbitar, mjuka tomater, rödlökskick, örtig basilika och syrlig citrondressing
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Blanda allt i en bunke med hackat äpple, strimlade soltorkade tomater, hackade fikon och chili. Vispa ihop ägg och grädde med dijonsenap, ströbröd och kryddor
Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna i halvor. Koka upp grädden och smula ner chèvren. Skär äpplen i skivor och lägg dem på en plåt på bakplåtspapper
Häll över pinjenötterna (kan gärna rostas i torr stekpanna innan) och halva cocktailtomater. Stek inte tomaterna för länge, då blir det geggigt och vattnigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.