Receptet på den här kakan kommer från Katarina med bloggen Hovkonditorn. Det här receptet vann hon en tävling med, så det är verkligen ett toppenrecept
½ huvud savoykål. Det började med att jag satt och bläddrade i Systembolagets tidning "Bolaget". Blandningen av savoykål och blomkålscrème var fantastisk
Det är ju bara att fylla den med vad man själv tycker om. Vi tycker att det ger en cool effekt till bullarna och köpte det egentligen bara för att kunna ge svart färg till olika livsmedel haha
Halstra biten i ett hett stekjärn utan fett så att du får en lätt ”sotad” yta på laxen. Blanda samman salt och socker och gnid in laxen med blandningen
Nyttigt med, enligt de som förespråkar LCHF. Stuvad savoykål, eller vitkål, är väldigt gott och ett lättlagat tillbehör som passar till både fågel, fisk och kött
En god och fräsch rätt, lite Mexico möter Medelhavet. Pico de Gallo är en tomatsalsa med chili och lime som passar väldigt bra till såväl fisk som grillat kött och grönsaker
Koka upp och smaka av med ev. Den gräddkokta Savoykålen är klar att servera. 0,5 huvud Savoykål, ca 500-600 gram. 10,5 tsk sockerDela Savoykålshuvudet i två delar. Låt Savoykålen puttre på låg värme i 10 minuter under lock
t strimlad savoykål. Savoykålmed ärtorca 400g grovt strimlad savoykål200g frysta gröna ärtornågra klickar smörlite vitvinsvinägersalt, pepparBryn kålen i smöret, salta och peppra rikligt, slå på vinägern lägg i ärtorna och sätt på ett lock och låt ånga några minuter, smaka av vänd i en klick extra smör, servera
Ikväll blev det Sotad lax med basilika- och avokadokräm med en liten vintrig sallad. Det är ju sååå mysigt när man ger sig ut och har med sig lite varm choklad i termosen
Jo det är mitt namns födelsedag, grattis till alla med namnet Victoria. Vi brukar inte fira namnsdagar så jättemycket men idag när jag kom hem från jobbet hade min finaste ordnat med smörgåstårta och en tidningsprenumeration, bästa
Stek kryddsidan av laxen snabbt i olja eller smör på hög värme, bara så att ytan blir sotad. Det bästa med att sommarjobbandet dragit igång är att den underbara helgkänslan blir ännu starkare
Servera med gari och resten av dressingen. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 tim. ) 2 Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. 3 Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv
Här ihop med karljohansvamp- och tryffelfylld pasta och lammrostbiff. 4 dl savoykål1/2 gul lök(6-10 champinjoner)1 dl rött eller vitt vin1 1/2 dl gräddesalt och pepparen knivsudd socker. 4 dl savoykål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.