Blanda ihop risnudlar, mango, mynta och jordnötter med dressingen. R och jag har tok jobbat med att renovera ett litet hus i Sverige så vi kan fira lite semestrar där
Ingredienser Portioner. 4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Tillsätt nötter och stek med i en minut. Koka nudlarna och låt rinna av. Hetta upp oljan i en wok och stek lök och vitlök i tre minuter tills de fått lite färg och börjar bli mjuka
Garnera med den sparade salladslöken och servera. Toppa nudlarna med omelettbitarna. Spara lite av det gröna som finstrimlas och används till garnering
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Garnera med färsk koriander. Skala mangonoch tag ur kärnen. Tag olivoljan, finhackad vitlök, riven ingefära, jordnötssmör samt soja och blanda ihop till en marinad
Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.