Sotad lättgravad lax med pepparrotskräm
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • färsk laxfilé
  • 1 socker
  • 1 salt
  • 1 turkisk yoghurt
  • 1 mycket finriven färsk pepparrot
  • 1 citron, saften
  • 1 dijonsenap
  • 1 honungSotad lax1. Blanda samman salt och socker och gnid in laxen med blandningen.2. Låt laxen stå i kyl i ca en timme och tvätta sedan av blandningen med kallt vatten.3. Halstra biten i ett hett stekjärn utan fett så att du får en lätt ”sotad” yta på laxen. Baka klart laxen i ugnen på 100 grader tills laxen är medium.4. Bryt loss färdiga bitar och servera med potatissallad och pepparrotskräm.Pepparrotskräm1. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.