1 honungSotad
lax1. Blanda samman salt och socker och gnid in laxen med blandningen.2. Låt laxen stå i kyl i ca en timme och tvätta sedan av blandningen med kallt vatten.3. Halstra biten i ett hett stekjärn utan fett så att du får en lätt ”sotad” yta på laxen. Baka klart laxen i ugnen på 100 grader tills laxen är medium.4. Bryt loss färdiga bitar och servera med potatissallad och pepparrotskräm.Pepparrotskräm1. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och servera.
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.