Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
En fantastiskt god och färgstark soppa med kraftig smak av rostadpaprika. Succén var given och jag blev självklart omedelbart sugen på att göra en egentolkning av denna färgglada grönsakssoppa
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Strö över de rostade morötterna och pumpakärnorna i soppan, garnera med färsk koriander. Mixa soppan med crème fraiche och saften från lime, smaka av med salt
soppan kan med fördel göras pårostade rotfrukter och grönsaker som du har över efter en annan middag – gör mycket (dubbel sats minst) och lägg det överblivna i låda i kylen eller frys in för att sedan få till denna soppa snabbt och enkelt
Nu till soppanpå de överblivna resterna från din tidigare goda middag. Det här är en enkel vardagssoppa som är så god att den med fördel kan serveras som förrätt även vid mer festliga tillfällen
Ta ut paprikan och lägg i en plastpåse. Koka soyafiléerna enligt anvisningar på paketet. Lägg soyafiléer och marinad i en plastpåse i kylen i minst en dag
Het pastasås pårostadpaprika med pasta, tofu och grönsallad. Denna såsen är en variant på såsen från inlägget med det långa namnet, men med lite chili i och mer paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.