Jag serverade soppanmed spröda smördegspinnar med ost, som jag köper på Lidl. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppanmed en skvätt vitt vin
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Recept Krämig Butternutsoppa. Ta fram stavmixern och mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar. Ikväll efter en vabbande dag i regn kände jag att det enda rätta var att göra en riktigt mustig soppa till middag
Lägg ut alla ingredienser på tallrik, forma citroncrèmen till små ägg och placera på tallriken, avsluta med att plocka små dillkvistar och mangoldskott att dekorera med
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans medrostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Strö över de rostade morötterna och pumpakärnorna i soppan, garnera med färsk koriander. Mixa soppanmed crème fraiche och saften från lime, smaka av med salt
Häll sedan på vatten och buljongtärning (eller fond) och koka upp. Servera medrostade pumpakärnor, gärna några droppar tryffelolja och ett gott bröd till
soppan kan med fördel göras pårostade rotfrukter och grönsaker som du har över efter en annan middag – gör mycket (dubbel sats minst) och lägg det överblivna i låda i kylen eller frys in för att sedan få till denna soppa snabbt och enkelt
Servera med lite crème fraiche och färsk koriander som dekoration, och tex i små shot glas som tilltugg eller förrätt (på stående fot innan ni satt er till bords) på middagskalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.