Vi bokade faktiskt en resa till Prag för ett par dagar sedan, det bär av dit 10-14 december och då serjag fram emot att äta mycket sådan här mat. Fläsklägg är oftast väldigt billigt, inte ovanligt att hitta runt 30-40 kr kg. Ugnsbakat fläsklägg, 3-4 port. Beräkna ca 150-200 g (råriven vitkål) per person. 2-3 msk creme fraiche*. 2-3 msk creme fraiche*
1-2 klyftor pressad vitlök. 1-2 klyftor pressad vitlök. Ja, nu var det testat. Pulled Chicken. Frågan var innan vilket som är bäst, Pulled Pork eller Pulled Chicken
Annars två-tre vanliga vtlökar beroende på storlek). När pirogdegen jäst i 30-50 minuter är det dags att först bearbeta den i bakmaskinen och därefter på bakbordet. Låt jäsa i 10-30 minuter innan de penslas med ägg och sedan gräddas i 225 grader i 10-12 minuter
Paj är prefekt buffémat, och det passar ypperligt som bra till en stekt, eller grillad kött- eller kycklingbit om man inte, som här, stoppar ner kycklingen direkt i pajen
Sedan det eviga - vad ska man bjuda på. För när vi är hos dem får vi ju mat morgon-middag-kväll och gärna några fikan däremellan, så då ska man väl som snart 25-årig dotter och 30-årig svärson kunna bjuda på en middag. Gulaschgryta 4-5 pers 500 g nötkött (jag använde grytbitar) 2 gula lökar 3 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 burk skalade hela tomater à 400g (det går bra med krossade eller passerade också, men de hela smakar mer) 1 köttbuljongtärning 1 tsk hel kummin 1 vitlöksklyfta 1 msk paprikapulver 3 morötter 1 palsternacka 1 burk kidneybönor 2 paprikor (gärna olika färger) 1-2 krm cayennepeppar (kan uteslutas) salt och peppar Skär nötköttet i bitar ca 3x3 cm och bryn i en rymlig gryta, salta och peppra Skala och skiva löken, ta upp kötter ur grytan och stek löken mjuk tillsammans med pressad vitlök Häll tillbaka köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, buljongtärning, tomatpuré och tomater med spad Stöt kumminfröna lätt i en mortel och tillsätt dem i grytan och rör om ordentligt Skala morötterna och palsternackan och skär dem i bitar/skivor (ta bort mittstocken på palsternackan. ) Blanda ner rotfruktsbitarna i grytan och låt grytan koka på svag värme under lock 1-2 timmar tills köttet känns mört. Kärna ur paprikorna och skär dem i grova bitar och skölj kidneybönorna Tillsätt paprika och kidneybönor de sista 5-10 minuterna av kokningen (alternativt dagen efter vid uppvärmningen) Servera med nykokt potatis Bild lånad av COOP. se och redigerad av Tina 4-5 pers. 1-2 krm cayennepeppar
Lycka behöver jag inte åka på någon finndig-själv-kurs för att hitta. Jag kommer däremot ångra att jag inte drack mer årgångschampagne, att jag fann Ostron Rockefeller först i 35-årsåldern och att jag under den första halvan av mitt liv åt frysta räkor. Får man ta med sig en 9-liters Pol Roger genom porten. 3-4 cl tranbärsjuice. 3-4 cl tranbärsjuice
Salt- & svartpeppar från kvarn. Sila bort skalen från såsen till en ny kastrull, tillsätt grädden och reducera ner till ca hälften, montera ner smöret, tryffelolja och smaka av med salt- och vitpeppar
New York-stil och Montréal-stil. Bagels av New York-stil innehåller salt och malt och kokas i vatten. Bagels av Montréal-stil innehåller inget salt och kokas i honungssöta vatten och blir därför något sötare
pressad vitlöksklyfta/-or. riviera dipmix. 1 - 2 ätmogna avokado i klyftor. 1/2 - 1 pkt bacon. Linda in avokadoklyftor i baconskivor, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt stå i ugnen tills baconet tagit färg och blivit krispigt, ca 12-15 minuter. 1 - 2 ätmogna avokado i klyftor. 1/2 - 1 pkt bacon. ca 12-15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.