Ingrediensersmör att steka i1 blomkålshuvud1 gul lök2 vitlöksklyftortorkad chili efter smak1 squash1 paprikabroccolibrytbönor3 dl grädde2 dl crème fraîchecurrysalt och peppar
Enklast är att fylla saften i pet-flaskor och frysa dessa. att göra saftav blommorna. Syrénsaft. Jag är och förblir hopplöst förälskad i just precis den här delen av sommaren, när syrendoften ligger tät i luften och buskarna exploderar av blommor
Saftav svartvinbärsblad. 1 L vatten. 1 kg socker. 1 pkt citronsyra. 2 citroner, skivade. 1 L vinbärsblad. Varva den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare
Skiva citrusen, kläm ur saften lite grann, lägg i kastrull tillsammans med sockret. Slå det över blommorna och ställ i kylen 3-5 dagar, rör om ibland. 3-5 citroner (man kan ta någon lime om man vill)
Klarbär är lite av svenska trädgårdars doldis, när jag tänker efter tror jag aldrig att jag har sett de sötsyrliga bären till försäljning, i min trädgård så är dom ruskigt vanliga ialla fall och till hemkokt saft passar de perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.