Somrig nachoplåt
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 12-3 msk malen kardeumma
  • 110 tortillabröd, storlek medium
  • 1 smör, att steka i
  • 1250 g färska jordgubbar
  • 112 färska myntablad, finhackade
  • 10,5 dl brun farin strö
  • 11 lime, saften
  • 1300 g naturell färskost
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 lime, klyftor
  • 16 myntablad
  • 1 Nachos1 dl strösocker 2-3 msk malen kardeumma 10 tortillabröd, storlek medium smör, att steka i
  • 1 Limemarinerade jordgubbar250 g färska jordgubbar 12 färska myntablad, finhackade 0,5 dl brun farin strö 1 lime, saften
  • 1 Färskostkräm300 g naturell färskost 1 dl vispgrädde
  • 1 Garnering1 lime, klyftor 6 myntabladSkölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i kvartar och lägg dem i en skål tillsammans med mynta, farinsocker och citrusjuice. Rör om tills sockerkristallerna har lösts upp. Ställ åt sidan för att dra. Blanda socker och kardemumma i en djup tallrik. Stek tortillabröden i rikligt med smör på båda sidor tills de har fått en fin, gyllenbrun färg. Dela varje bröd i 8 bitar och vänd dem i sockerblandningen medan de fortfarande är varma. Låt bitarna svalna helt och sprid sedan ut dem på en serveringsplåt eller i en form. Häll jordgubbarna i en finmaskig sil och sila av överflödig vätska. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en kräm. Toppa dina nachos med krämen och strö sedan över de limemarinerade jordgubbarna. Garnera med myntablad och citrusklyftor. Servera direkt och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.