Somrig middag med sill och grillat
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 personer 12-15 färskpotatisar
  • 2 burkar matjessill
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 syrligt grönt äpple
  • 2 äggulor
  • grovt salt
  • creme fraiche
  • 4-5 portioner:
  • 800 g laxfilé, benfri men med skinnet kvar
  • rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • ett par nävar rökspån av mesquite, al eller annat, blötlagda minst 1/2 timme
  •  
  • Citruspotatis
  • 1 kilo färskpotatis
  • en knippe rädisor
  • 1 dl gräslök i cm-långa bitar
  •  
  • Dressing
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl pressad saft av citron
  • rivet eller strimlat skal av en citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  •  
  • Majonnäs
  • 1/2 msk hel kummin
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl lättcreme fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 krm salt
  • 4 personer:
  • 1 liter jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad, grovriven
  • 50 g mörk choklad, grovriven
  • 2 äggvitor 2 msk strösocker
  •  
  • Boxar till sommaren
  •  
  • Vitt
  • 2013 Moncaro Verdicchio, Italien
  • Nr 22424, 199 kr/box
  •  
  • Rosé
  • 2013 Mulderbosch Cabernet Rosé, Sydafrika
  • Nr 74050, 225 kr/box
  •  
  • Rött
  • 2012 Vila Santa Reserva, Portugal
  • Nr 12507, 275 kr/box

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.