Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Smaka av med cayennepeppar. Servera med pressad potatis. 600 g laxfilé. 1600 g laxfilé 1 dl vatten 3 msk hummerfond 1 dl crème fraîche 2. 5 dl mellangrädde 2 tsk fransk senap 1 st knippa dill 2 msk röd stenbitsrom cayennepepparSkär laxfilén i fyra bitar. Lägg i laxbitarna och låt sjuda under lock i 7 minuter. 1Hacka dillen och rör ner tillsammans med rom. 1Lägg en klick rom på varje laxbit och garnera med dill
Strö på persilja och en sked sås över varje filé. Smaka av med salt och peppar. 2 laxfiléer. 11 msk persilja hackadVärm oljan i en stor stekpanna påmedelhög värme. Krydda laxfiléernapå båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. 1Minska värmen till låg värme, häll på grädden och låt småputtra under omrörning. 1För en tjockare sås majsstärkelse blandat med vatten under omrörning. 1Lägg tillbaka laxen i stekpannan. 1Servera med pasta, ris eller ångkokta grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.