Somrig bärtårta med apelsin- och fläderfyllning
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 1150 g mandelmassa, riven
  • 11 msk vatten
  • 11 krm salt
  • 13 äggulor
  • 11 dl socker
  • 11 dl flädersaft
  • 11 apelsin, rivet skal
  • 12 dl grädde
  • 1 Blandade bär som jordgubbar, hallon, blåbär, bigarråer och eller vinbärPajdeg
  • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en fast pajdeg. Klä in en springform med pajdegen ändå upp i kanterna. Fyllning
  • Skira äggulan från vitan (men spara gärna vitan till exempel maräng). Blanda äggulorna med socker och vispa till en porös kräm. Riv skalet av en apelsin. Blanda ner skalet i vispningen, tillsammans med fläderblomssaft. Häll på smeten i pajformen och baka av den i 200 grader i ca 15 minuter. Dekoration
  • Vispa grädden. Låt pajen svalna och klä botten med grädden. Toppa sedan tårtan med diverse bär efter tycke och smak. Garnera gärna med fläderblom för att knyta an till flädern i krämen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.