Ett härligt bärigt och örtigt vin från storproducenten Fontanafredda. Ossobuco som ni säkerligen har bekantat er med tidigare är kort och gott en väldigt bra rätt
Servera grytan med gremolata och saffransris. Koka ris med finstött saffran och salt i kokvattnet. Saffransris 1. saffransris (½-1 kuvert á 0,5 g till 6 portioner ris)
Ingredienser Portioner. 4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.