Vispa margarin och florsocker poröst med elvisp. Nu börjar du förbereda marängen. Vispa Milda Vaniljvisp, skeda upp på tårtan och garnera med bär, frukt och eventuellt citronmeliss
Den här tårtan gjorde min mamma varje år till skolavslutningen så jag och kompisarna fick börja sommarlovet med att kalasa på glass, maräng, grädde och jordgubbar i sommarsolen - finns det något bättre att göra en solig sommardag
Den här egenkomponerade sommartårtan gjorde jag idag. Alla delar till tårtan kan med fördel förberedas ett par dagar innan man ska göra tårtan, men om man inte ska äta den ganska direkt rekommenderar jag att man stryker marängbottnenmed smält choklad (på bägge sidorna och runtom) så att den inte smälter
Jag bakade en jordgubbstårta (såklart man ska ha till midsommar) medmarängbottnar. Funderade på att sluta med bloggen men jag tycker ändå det är kul att dela med mig av mina recept och bakverk så den får hänga med ett tag till *ler*
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Maräng. Kolla kakan med en sprovsticka när den är klar, grädda annars lite till. Spritsa sedan ut marängsmeten i långa strängar på bakplåtspapper på en plåt (om man inte har någon spritser går det utmärkt att använda en plastpåse och göra ett litet hål i den)
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Vad kan man inte toppa med en italiensk maräng undrar jag. Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa
Jag lät mina stå kvar i eftervärmen i ugnen med en grytvante mellan luckan och spisen och sen glömde jag dom där över natten och då var dom perfekta enligt mig, dom släppte lätt från bakplåtspappret och var krispiga på ytan och sega i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.