Iförrgår gjorde jag en liten sats marmelad med lika delar mosade aronia och jordgubbar. Så jag gjorde ett litet test med samma tillvägagångssätt som min bästa svartvinbärssaft
Jag älskar tacos och älskar matpajer och denna påminner en hel del om den vanliga tacopajen med creme fraiche som jag brukar göra, men denna är i större format
Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Bjud gärna pajen med en grönsallad. 200° Det här behövs för ca 10 - 12 port. 1Strimla paprikan och lägg den tillsammans med köttfärsblandningen och osten i formen
Täck med tre nya skivor på andra ledden. Täck med dom sista brödskivorna. Täck med nya brödskivor och fyllning 1 eller 2 beroende vad du har kvar. Täck med fuktigt smörpapper och låt vila i kylen minst 6 timmar. Garnera tårtan före den ska serveras 12 längdskurna skivor vitt formbröd
Den bakas i en långpanna och är mera som en sockerkaka med äpplen i. Det blir ca 42 bitar. 200 g smält smör, 4 ägg, 4 dl socker, 2 dl gräddmjölk, 5 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver
Lägg i den skivade potatisen i kastrullen med köttfärssåsen och rör om ordenligt. Servera med sallad. Ta 50 gram av smöret att steka med och resten att smörja formen med. Blanda ner köttförsen och stek ytterligare 10 minuter
Smickrad av förtroendet, särskilt självsäker, fångad av min egen förträfflighet och med en kronisk oförmåga att säga ifrån, kändes det just då som en alldeles ypperlig idé
Och nu är det dags att ta sig vidare in i lördagen medförberedelserinför kvällen. En klassiker från bakboken Sju sorters kakor på botten av sockerkaka, överdragen av maräng och fylld med vispad grädde och jordgubbar
Hit gör du medfördel dagen innan tårtan skall serveras. Garnera med. Skall tårtan stå ett par timmar i kylen innan gästerna kommer så vät ett ark smörpapper som du försiktigt lägger på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.