För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
5 dl vispgrädde500 g mascarpone1 dl strösocker1 krm vaniljpulverfinrivet skal från 1 citron1/2 dl färskpressad citronsaft2 liter färska jordgubbar2 dl koncentrerad flädersaft200 g savoiardikexcitronmeliss och florsocker att dekorera med
(för att spritsa kakor och tårtor med) Blanda mjölk och marsanpulver till vaniljkräm. (använda glasskräm som fyllning i tex tårtor) Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna
Brownie150 g smör 100 g mörk choklad 70 % 110 g ägg, rumstemperatur [2 st] 140 g strösocker [1,5 dl] 75 g farinsocker [1 dl] 2 g salt [1,5 krm] 20 g kakao [0,5 dl] 60 g vetemjöl [1dl]
Platta till kanten längst långsidan på smördegen och lägg ihop med ett till ark som du gör samma sak på, dvs de tillplattade sidorna ska möta varandra, pressa ihop delarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.