500 g rabarber i bitar1 ekologisk citron, saften500 g syltsocker2 msk färska lavendelblommor. Blanda allt utom blommor i en gryta och koka under omrörning i 4 minuter
Skölj och skär den oskalade rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning tills sockret är helt smält
I detta litterära verk fanns med ett recept på rabarbermarmelad som jag idag har testat att tillaga och med facit i hand så är jag verkligen glad över det
Att koka en rabarbermarmeladmed hjälp av syltsocker går fort. Jag smaksatte den med kanel. Marmeladen är jättegod till nybakade scones eller på ett knäckebröd med brieost
Blanda lök, chili och ingefära med cirtrussafterna. sesamolja en sked i taget och smaka av med salt. Grilla laxen och servera den med sallad, tunt skivad gurka
Blanda cola, BBQ-sås och grönsaker. Sätt på det här långkoket redan onsdag eller torsdag kväll, kyl ner och ta fram på lördag och servera med saltgurka, rostad potatis och en krämig Cole Slaw
Detta är faktiskt riktigt bra sommarmat att bjuda på också. Efter lunchen på Humlan med Johanna och Linda så ställde jag mig frågan här hemma varför vi inte lagat något som är så pass enkelt gott och sommarfräscht
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.