Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
Fick kokboken Pluras husman - En hyllning till maten jag älskar. I födelsedagspresent i lördags. Gick igenom recepten och kände att jag ville testa detta först
När jag var på möte hos min läkare i Eslöv, så gjorde Micke sommargurka. Mickes sommargurka2 slanggurkor1-2 krm salt1 dl ättika 12%2 dl vatten3 dl socker4 msk persiljaSkiva gurkan tunt med osthyvel
1. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig. Låt den svalna något. Blanda sedan samman alla ingredienserna, börja med 1 dl mjölk och ½ dl vatten, färsen ska bli ganska lös, man får improvisera lite med mjölk- och vattenmängden
1. Pannkaka. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna fläsket och stek det i en varm panna utan fett. Lägg över det stekta fläsket på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av
1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med såsen. Värm vitlöken i olivolja, slå på tomaterna och mosa/skär sönder dem, rör i tomatpurén och slå på vattnet, salta och peppra, låt småkoka i 15–20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.