När det är tråkigt väder får man sysselsätta sig med annat. Vi kallar den för Mormor Guns bärpaj. Ursprungsreceptet är gjort på vetemjöl, men jag fick fram en bra blandning istället med mandelmjöl, kokosmjöl och fiberhusk
Jag har gärna risproteinpulver eller havreproteinpulver i mina glutenfria pannkakor för att ge lite extra stadga, men det kan bytas mot något annat proteinpulver
Jag gjorde en hälsosam och sådan god smulpaj medbär igår. Själva smuldegen är sötad med färska dadlar, vilket i detta fall också gör att inget smör behövs
Andra gången jag gjorde den här kakan hackade jag lite extra mörk choklad samt skållad, skalad och grovhackad mandel och strödde över innan gräddningen, tog blåbär till, och smaksatte grädden medblåbärspulver och lite florsocker
Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn och blåbär och med en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitaminer och mineraler
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. * Tryck i några blåbär eller andra bär i smeten när du klickat ut dem i formarna
Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vit choklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis med färska bär
Men den gör ju det när man har roligt, och roligt har jag haft när jag exprimenterat i köket och delat med mig av eskapaderna till er mina trogna läsare
Glasera kakan, ställ kallt och garnera medbär strax innan servering. Firarläge med andra ord. Antioxidantrika bär därtill, så kan det knappast bli bättre
Väldigt gott, sött, men friskt från minten och chokladigt, med lite syra av dom färska bären. Jag har nått en bit på vägen med min blogg och passerat ett stort tal idag, med det vill jag dela med mig av en sötsak dagen till ära
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Ettårsdagen firar jag med en mandelchokladkaka av det maffigare slaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.