Första semesterveckan är snart redan över, men vad skönt det är att bara få vara. inga tider att passa, man äter när man är hungrig, sover när man är trött och gör bara sånt som man vill
Solskensbullar, eller solbullar är bara såååå grymt gott. Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem). Ca 1,5 dl socker 30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem)
Vetedeg700 g vetemjöl 120 g strösocker, eller rårörsocker 8 g havssalt, finkornigt oraffinerat 12 g kardemummakärnor, grovmalen 12 g jäst 360 g mjölk, kall 3 % 50 g ägg (ca 1 st) 110 g smör, rumstempererat smör, smält (eller vatten att pensla med) strösocker (att rulla bullarna i)
Låt dessa bullar förgylla din kaffestund. 24 stycken1 paket jäst00 g smör/margarin3 dl mjölk½ tsk salt1 dl vit sirap2 tsk stött kardemummaca 9 dl vetemjölFyllning2 dl marsankrämPensling1 äggGarnering50 g smält smör eller margarin1½ dl strösoclerGör vaniljkrämen och låt den svalna
Bild. Ulrika EkblomI går fick jag en bilaga till min Femina som damp ner i brevinkastet. Det lilla häftet var en bakbok i miniformat där kända matlagare presenterar några av sina bästa bakrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.