Solrostahini och äppelkompottsknäcke
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt solrosfrön
  • 11 nypa salt
  • 1 ev. en skvätt olja
  • 12 st röda äpplen, gärna ingrid marie
  • 13 st dadlar, färska
  • 11 dl vatten
  • 12 tsk kanel
  • 11 tsk kardemummaGör solrostahinin:
  •  
  • Torrosta solroskärnorna i en stekpanna på medelvärme. Kärnorna ska bli ordentligt varma men inte brännas vid. Låt det hellre ta lite längre än att snabba på och ev. bränna dem.  Mixa i en blender tills det blir en slät smet. Till en början blir det bara smuligt men med lite tålamod blir det tillslut krämigt. Vill man hjälpa till lite på traven kan man tillsätta ev skvätt olja. Häll tillsist i salt efter smak. Gör äppelkompotten
  • Riv äpplena, kärna ur och hacka dadlarna. Koka upp äpplen, dadlar, vatten, kanel och kardemumma i en kastrull på svag värme. Låt koka i ca 15 min tills det blivit en kompott. Låt sedan svalna. Denna kombo blir riktigt god på Leksands knäckebröd med äpple och kanelsmak men funkar såklart lika bra på en annan knäckemacka eller bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.