Häll surdegen i en bunke, smula ner jästen och blanda ner mjölken. Blanda ner sirap, salt, solroskärnor, linfrön, rågmjöl och vetemjöl (spara ca ½ dl till utbakningen)
För min del kaffe, solrosknäcke och ost. Jag hade nyligen en forskningsdag. Det var min dotters födelsedag och det betyder kalas, och jag hade bakat tre sorters LCHF till hennes kalas (hennes beställning)
Solrosknäcke. Jag har letat upp lite olika recept på hårt bröd som jag tänker testa baka denna vecka. Delar med mig här och ifall ni bakar ni också så får ni gärna lämna en kommentar så får jag höra vad ni tycker
Vi sitter ute med kaffe och solrosknäcke. Solrosknäcke 1 plåt2 dl solroskärnor½ dl hela linfrön1 msk fiberhusk½ dl kokosfett utan smak2½ dl kokande vatten1 tsk tricoloresalt (Krusmyntagården)Ugnen på 150 graderBlanda solroskärnor, linfrön och fiberhusk i en bunke. Förvarar solrosknäcket i en gammal vacker plåtburkBroccolimos med getost och soltorkade tomater, 4 pers1 knippe broccoli2 dl frysta blomkålsbuketter½ dl strimlade soltorkade tomater i olja1 dl creme fraiche100 gram getost utan kanterSalt, peppar, cayenneDela broccolin i bitar och koka tillsammans med blomkålen i lättsaltat vatten
För en del (eventuellt) nytillkomna läsare och alla andra med så kommer här solrosknäcket igen. Solrosknäcke 1 plåt2 dl solroskärnor½ dl hela linfrön1 msk fiberhusk½ dl kokosfett utan smak2½ dl kokande vatten1 tsk tricoloresalt (Krusmyntagården)Ugnen på 150 graderBlanda solroskärnor, linfrön, salt och fiberhusk i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.