Skär aprikoserna i bitar och rör i smeten och sist i medrussinenoch blanda noga. Rör ihop samtliga torra ingredienser och avsluta med att röra i filmjölk och sirap
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter. Platta sedan ut degen i en lätt mjölad långpanna och skär i 24-bitar (så går det lättare att få portionsbitar av det färdiga brödet). Jäs brödet i långpannan i 30 minuter, pensla med ägg och strö över solrosfrön och havregryn
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.