Det här är ett recept som jag längtat efter att få dela med mig av. Jag och Agnes (som är tjejen bakom bloggen Cashewkitchen) har nämligen gjort ett receptbyte där jag nu testat hennes supergoda gröna ärt – & solrosbiffar
Suverän vegetarisk rätt att slänga ihop när det är lite bråttom. Köp färdig falaffel och ha i frysen. Jag använde Findus Falaffel som finns i påsar i frysdisken
Smaka av med salt och peppar. Ät biffarna och bulgurn tillsammans med en fräsch sallad. Koka då med krossade eller passerade tomater så blir det mycket saftigare
Häll den kvarvarande marinaden över dem och strössla spetten med sesamfrön. Jag hade kokt bulgur dagen innan så jag hackade alla grönsakerna och stekte i ordentligt med kokosolja tills svampen hade krympt, rörde sedan ner bulgur och kryddade med ”lagom” av mangocurry, saltade och rörde ner vatten och krossad tomat så det blev ”lagom geggigt”
Servera kycklingen medtomatbulgurn, citronyoggi och bladspenat. Kyckling får alltid tummen upp av mig och kycklingbenen är ju sååå möra och goda jämfört med filéerna
Turkisk tomatbulgur Libanesisk bulgurpilaff med kött Libanesisk bulgurpilaff med kyckling Gör såhär. Lättlagad bulgur med rostad vermicelli som passar perfekt att servera vid de flesta rätter
Med andra ord – Turkiet here we come. Till förrätt åt vi klassisk turkisk omelett Mememen och friterad blomkål med myntadipp Karnabahar kizartmasi och till detta drack vi turkisk öl
Halloumifyllda aubergineskivor, eller auberginelindad halloumi om du föredrar det, läggs ovanpå tomatbulgur och så på med parmesan innan allt gratineras i ugnen
Tomatbulgur. Idag åt vi entrecoté med tomatsalsa. Mixa tillsammans med tomaterna till en puré. Skiva entrecoté i 2 cm skivor och gnid in med grillkrydda. 4 dl bulgur (medelstorlek). Finhacka löken och bryn i oljan på medelvärme tills de får färg i ca 5 min. 2 grön spetspaprika turkisk (finns i affärer med utländsk sortiment). 4 dl bulgur (medelstorlek). 2 grön spetspaprika turkisk (finns i affärer med utländsk sortiment)
2-4 port (beror på tillbehören) som en ensamrätt 2 port2dl vatten3 dl krossade tomater av god kvalitet2 dl Bulgur (Saltå Kvarns är stora, goda och matiga )1 gullök finhackad1 stor vitlöksklyfta finhackad 1/2 grönsaksbuljongstärningSalt, svartpeppar, chilipulver, orgegano efter smakSaft av halv citronKoka upp, sjud långsamt (sväll) tills grynen är mjukaRör ner kalamataoliverrikligt med finhackad färsk persiljaNågra msk Olivoljaservera gärna med ruccola och grillad Zucchini som en ensamrätt eller som ett tillbehör till kött och fisk 2-4 port (beror på tillbehören) som en ensamrätt 2 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.