Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan, rör tills jästen löst sig
Foto. Mia Hagenmalm. Ikväll är det konsert med Stjärnjul i Stockholm igen. Jag har haft en retfull förkylning sen flera veckor tillbaka, som inte vill bryta ut, men den sitter där i bröstet
Jag fullkomligt älskar lördagsmorgnar, men det är jag nog inte ensam om kan jag tänka mig. Man kan sova lite längre, dricka kaffe i lugn och ro medan man funderar på vad man skulle kunna tänka sig att äta till frukost och man kan laga något som känns lite lyxigare och som får ta lite längre tid än det man gör på vardagarna
Kan man klassa helgfrukost som en hobby. Jag tror det. Senaste skriket hemma hos oss är turkisk yoghurt varvad med honung, hallon och urgröpt passionsfrukt
Solig vaniljbulle. Och för att ytterligare optimera min deg så passar det ju bra att göra en ny variation på vetebullar som dessutom känns lite solig och vårig
Gör så här. 1. Fräs löken i smöret en stund och tillsätt sedan morötterna och stek en stund till. 2. Tillsätt kummin, vatten, buljongtärning och grädden
Medans baguettedegen ligger för jäsning, (hoppas hoppas att det blir bra, jästen är från i söndags och jag vet inte om det kommer att funka med den) så gör jag lite lyxfrukost till mig och Mich
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.