Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Mixa i ett par minuter och häll upp på glas med fot. Smoothien mixas med mixerstav i en tillbringare. Häll i yoghurt, dela en och en halv banan i mindre bitar och tillsätt ananasringar från två konserver + spadet från en av konservburkarna
Förstärkte söndagskänslan med en härlig smoothie, där jag mixade färsk ananas, färsk mango samt hallon och björnbär (som fått tina lite först) i en blender och därefter tillsatte jag pressad lime
Lägg över på en tallrik. Red skyn, smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller potatis. Sjud med locket på glänt 5–8 minuter tills köttet är precis genomkokt. 400 g fläskkött
Servera genast med ris. Häll på 1,5 dl vatten, lägg på locket och låt koka i 1 timma på svag värme. Lägg dem i grytan tillsammans med purjo-löken och grädden och låt koka ytterligare 10 minuter. 1,2 kg fläskkött i grytbitar (t
Hem och googla på recept medfläskkött och ananas och fick upp. När jag iaf stod där i affären, och funderade, var det till slut grytbitar som åkte ner i korgen och en burk ananas, som jag blev sugen på där och då
Servera på en bädd av ris med något grönt till och eventuellt någon inlagd grönsak till (typ tsukemono), jag hade lite inlagd majrova som jag tog som tillbehör
Fyll påmed vatten då och då om det behövs. Vispa ut mjölet i en skål med lite av vattnet. Kalops är ju en riktigt klassisk köttgryta, men istället för att använda nötkött gjorde jag min kalops på grytbitar av fläskkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.