Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt. För att vara ett första försök så blev det otroligt lyckat och kommentaren här hemma var
V. i. s. t. l. å. e. r. d. g. o. D. ä. c. k. J. a. b. m. n. h. ö. S. v. ,. R. p. f. H. é. B. u. ). 5. j. F. 8. -. 9. 1. 2. 0. (. 4. L. T. y. A. 3. P. U. M. G. a v
Dessa bröd tar lång tid på sig att bli klara, 2,5 -3 dagar får man räkna med. Receptet är hämtat från Pain de Martin och utgår ifrån ett ciabattarecept, men funkade superbra till baguetter
Det här brödet fick den frasigaste ytan av alla bröd jag bakat någonsin. Att slänga in vatten i början och att öppna ugnsluckan en eller flera gånger mot slutet av gräddningen gör att det blir en sån där härligt frasig skorpa som är så vansinnigt gott
Bakade Surdegsbaguetter till kräftskivan. Mo Hej hej fina du. Allt väl. Snacka om att det kändes som vi slubgades tillbaka till sommaren igår och idag vaknade upp till en höstdag
För en tid sedan läste jag i en tidning att det är högsta mode bland Hollywoodstjärnor att undvika gluten, och att det också blivit trendigt bland s k kändisar här hemma - även om man inte är glutenintolerant
Jag valde de kalljästa surdegsbaguetterna. (Jag har fått produkterna för att kunna baka surdegsbaguetterna från KronJäst, initiativet är en del av deras PR-kampanj att få matbloggare att uppmärksamma den nya surdegsprodukten)
Sådan här koka ihop mat, (dvs gryta) ser ofta inte så läckert ut på bild men det smakade jättegott. Idag bjuder jag på receptet på äppelchutney för det var egentligen det jag var sugen på
* Dessa baguetter passar perfekt till en lyxfrukost. * Blir 3 st baguetter. * Låt baguetterna svalna på ett brödgaller i minst 15 minuter efter gräddning innan du skär dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.