Lägg i en bunke och blanda med crème fraiche, majonnäs samt lite spad frånmatjessillen. Varje år försöker jag göra nåt nytt till julbordet och sist blev det den här gubbröran, som jag serverade i portionsglas (lånade av mina föräldrar, som i sin tur fått dem i arv efter farmor)
På väg hem i bilenfrånlandet, med fyra barn som somnat i bilen. Den faller under etiketten snabbt och enkelt, vilket inte är något självändamål i vårt kök - menibland är det inte helt fel att kunna laga såsen medan pastan kokar
Bred blandningen ovanpå allt och toppa allt med att strö över jordnötter. På begäran från grabbarna fixade jag till denna härliga klassiker till fredagsmyset
Här har det har inte sportats mer än normalt, det vill säga sprinterrusher i köket, långcykleturer till och från jobb och några hantelsvängningar i en lagom mix
Häll i mjölken under omrörning och rör sedan ner mjöl och bakpulver som du blandat ihop. Det var första gången jag gjorde den här klassikernmen definitivt inte sista
De klassiska rosenbröden har länge lyst med sin frånvaro. Ibland hände det också att hon i stället för bullar formade långa bröd, som sedan följaktligen skars i skivor
Förra veckans söndagsmiddag blev en gammal husmansklassiker efter konstens alla regler. Ingen sås dennagången, det brukar variera från gång till gång, ibland gör vi en brunsås på stekskyn i pannan och smakar av med kryddor och fond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.