Jag tror visst att det skulle vara mer korrekt att servera pannbiff till denna rätt. Korrekt och korrekt, men jag tror att det är vanligare så och det kan man göra
Skala och skär potatisen i mindre kuber. Koka i 57 minuter och låt den rinna av i ett durkslag. Lägg potatisen i en bunke och blanda ner dill, olja, salt och vitpeppar
Ibland så bara lyckas man. Lite av äran måste jag få ta åt mig, även om jag till största delen har råvaran att tacka för fredagkvällens underbara middag
Jag är inte färdig med de danska smørrebrøden än. Inte på långa vägar. När J skulle komma ut till byn över torsdagskvällen tänkte jag - Smørrebrød och dansk øl
Placera en upp- och nedvänd äggkopp på en tallrik. Läg filéerna iring runt äggkoppen. Lägg löken i en ring utanför och fortsätt sedanmed rödbetor och persilja
”VILKET UNDERBART BUDSKAP. ”. Tjingeling alla ni som kikar in på min mysiga blogg. Tidigt imorse när jag gått upp, så ser jag en liten Talgoxe i finaste färger
Hemma hos mormor och morfar luktade det starkt av cigarrer som morfar rökte. Lägenheten där mamma och min morbror växte upp var en trerummare i ett område byggt i slutet av 1930-talet
Hacka alla ingredienserna var för sig. Lägg ansjovisen i ring på en assiett, sedan kapris eller ättiksgurka, lök, rödbetor och ytterst en ring av hackad persilja
Mannagrynsgröt med solöga. Mannagrynsgröt är en klassiker som går att göra på väldigt många vis. Jag föredrar att koka den med 3% mjölk både till mig och till min dotter men vill man ha den lite smalare till sig själv går det bra med vilken mjölk man än föredrar
Jag vet inte varför, men jag tycker det engelska namnet på denna rätt, steak tartare, låter bra mycket godare än svenskans råbiff, men oavsett vad man väljer att kalla rätten så delar den i alla fall upp mänskligheten i de som tycker om den och de som inte gör det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.