Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g fläskarré, i skivor
  • 10,5 dl japansk soja
  • 12 msk strösocker
  • 11 msk sesamolja
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 11 tsk ingefära, riven
  • 10,5 msk risvinäger
  • 10,25 litet vitkålshuvud, väldigt tunt skivat
  • 11 morot, riven
  • 18 cm tunt skivad purjolök
  • 11 dl gräslök, finhackad
  • 12 tsk ingefära, riven
  • 12 tsk strösocker
  • 11-2 msk gochujang, koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek)
  • 11 msk fisksås
  • 11 msk risvinäger
  • 1 marinad0,5 dl japansk soja 2 msk strösocker 1 msk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk ingefära, riven 0,5 msk risvinäger
  • 1 koreansk coleslaw0,25 litet vitkålshuvud, väldigt tunt skivat 1 morot, riven 8 cm tunt skivad purjolök 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 dressing2 tsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk strösocker 1-2 msk gochujang, koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek) 1 msk fisksås 1 msk risvinägerBlanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i karréskivorna och låt marinera i minst 20 minuter, gärna över natten.
  • Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Blanda väl med kål, morot och purjolök, massera gärna coleslaw lite så blir konsistensen ännu krispigare. Tillsätt gräslöken till sist.
  • Skrapa av överflödig marinad från köttet och grilla eller stek på hög värme i ca 3 minuter per sida. Servera genast med den koreanska coleslawn och eventuellt jasminris eller ugnsrostad potatis till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.