ris, att servera till 1 dl japansk soja 3 tsk honung (eller råsocker) 50 g färsk ingefära 600 g laxfilé 400 g broccoli 4 klyftor vitlök matolja, att steka i 3 msk sesamfrön 1 msk sesamolja salt
Servera laxenmedsesambroccoli och ris. Marinera laxen i sojablandningen, se till att allt marineras. Riv ingefära, blanda den med soja och honung och lägg på ett fat
Servera laxenmedsesambroccoli och ris. Marinera laxen i sojablandningen, se till att allt marineras. Riv ingefäran och blanda med soja och honung och lägg på ett fat
Läste inte riktigt receptet så noga så det blev rikligt med marinad till mina två laxfiléer. Diskade ur stekpannan, eftersom vi bara har en, och stekte sedan laxen i olja
Sojamarineradlaxmed vitlöksslungad spenatÖnskar man att rätten ska vara mer matig, kan den med fördel serveras tillsammans med ris eller rostad potatis
Johan är i Stockholm och jag fredagsmyser med Oliver som äntligen sover. I kväll åt jag lite mera Caesarsallad men förra fredagen åt vi Sojamarineradlax, citronris och wokade grönsaker
Lime och sojamarineradlax. Putsa laxfilén och ta bort eventuella ben. När det sedan är dags att grilla så läggs de på samtidigt som huvudråvaran, penslas med lite smält smör och saltas
med en aning vitlök. Lax. Vänd sedan i ett fat med ströbröd, gärna lite saltat och pepprat. Lax. Halstra snabbt på båda sidor, gott om laxen är ”halvklar” i mitten
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.