Ingredienser Portioner: 4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1/2 gul lök 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 3 dl risottoris 1 1/2 dl grovriven grana padano 250 g tomatmix Kålfräs 1/2 gul lök 125 g skuren svartkål 250 g frysta sojabönor eller fryst sparris (250 g bönor motsvarar 200 g sparris) 200 g strimlad soltorkad tomat 1 msk olivolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Servera med klyftpotatis och tzatziki. Skala och hacka lök och vitlök fint. 5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarin till stekningSkölj kikärterna väl och låt rinna av. 1Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare. 1Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka. 1Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme
Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt
Vegomåndag igen, och jag bjuder på en lite annorlunda vegansoppa medsvartkål. Liksom sina andra kålsläktingar är den supernyttig och fullproppad med en massa vitaminer, mineraler och allehanda hälsobringande antioxidanter
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
En riktigt god vegan grönskassoppa medtomatoch linser. socker och baskrydda (att smaka av med). Tillsätt de krossade tomaterna, röda linser, buljong, socker och
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.