Smula sönder hallon och hacka sönder björnbären och strö på vaniljkrämen. 1 dl frysta hallon. 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och Kesellan och värm fingervarmt
Smula sönder hallon och hacka sönder björnbären och strö på vaniljkrämen. 1 dl frysta hallon. 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och kesellan och värm fingervarmt
Blanda socker ,kardemumman och vaniljsocker/pulver i en egen bunke och blanda med en gaffel. Dela smöret i mindre bitar och vispa med elvispen tills det blir en krämigt och sen tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn massa
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.