Här kommer sockerskorporna. Gammeldags sockerskorpor, såna som mormor alltid brukade baka. Och denna gång blir det självklart små möra sockerskorpor och en sats vanliga veteskorpor med kardemumma
Ingen som läst den här bloggen har väl kunnat undgå att jag älskar lakrits. Och vad passar då bättre än att testa att göra en av de godaste desserterna som finns med lakrits- créme brûlée
12 st savoiardi kex eller sockerskorpor. 12 st savoiardi kex eller sockerskorpor. Gjorde här om dagen Rabarbertiramisu, blev super smarrigt, så jag delar gärna ut receptet som jag hittade ur boken Emäntänä Olga (vilket är en bra vegetarisk kokbok om självförsörning)
Sedan blev det brända mandlar, mormors sockerskorpor och en mjölkproteinfri kola. Igår fick jag lite adventsfeeling så jag drog igång lite godispysslande
Dessert blir nyponsoppa med sockerskorporna som blev till igår. Fundering vid den varma kaminen. För 140 år och några generationer sedan år 1877, hände det sig att en släkting till mig vid namn Emelie fick infinna sig vid Medelstads häradsrätt i Blekinge
Blanda mjöl + diabet +bakpulver rör i smör och mjölk kavla degen 1½cm tjock tag ut kakor med ex snapsglas grädda i 200 grader dela kakorna med gaffeltorka på eftervärmen 6½ dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.