Riv bittermandeln fint och häll ned med filmjölken i smeten, vispa lite till på låg fart. Eller varför kafferep, det räcker med ett glas iskall mjölk och en skön stund i soffan
Servera den lite ljummen med varma hallon och grädde. Grädda i ca 35-40 minuter, täck eventuellt med folie efter halva tiden. 1 krm bittermandelessens eller 2 hackade bittermandlar
Mazarinsmaken (det vill säga bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker, varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen
Ledig från jobb och dagis måndag och tisdag för att umgås med familjen. Blanda keso, ägg, mjöl, vispgrädde, strösocker, hälften av den hackade mandel och finhackad bittermandel
Gjorde lite mannagrynspudding till lunch idag, barnen gillar det med, så himla mumsigt, egentligen skall det vara russin i, men då jag inte tycker om det uteslöt jag det
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt potatis, mandelsorterna och vetemjölet blandat med bakpulver
Jag serverade den med hallon och grädde som sig bör. Servera med hallon eller blåbär och grädde. 300 g keso1 bittermandel4-5 sötmandlar2 dl vispgrädde2 ägg + 2 äggulor. ( ½ - 1tsk vaniljpulver) * Finns att köpa på ICA, förväxla ej med vaniljsocker . 1 bittermandel
Smörj mandelformarna med smält smör. Lägg mandel, bit-termandel, socker och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monte-rad och kör till ett mjöl
Servera dem fyllda med vispad grädde och sylt eller bär. Ugn 200 grader. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.