1 Smörj
och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 ½–2 liter.
1 Smält
smöret i en kastrull och häll på mjölken, dra av kastrullen från värmen.
1 Vispa
ägg och socker till ett fluffigt, ljust skum.
1 Sikta
och blanda alla de torra ingredienserna. Varva och vispa ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 50–55 minuter.
1 Känn
med en sticka att kakan är färdig. Ta ut kakan och låt den vila några minuter i formen.
1 Vänd
upp kakan på ett fat och låt den svalna under formen.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Tryck till med kavlen och kavla längderna, så att de blir cirka 25 cm breda. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, max 12 stycken per plåt
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna
Ljuvlig saftig sockerkakamed tydlig vanlijsmak kombineras ihop med kolasås (ja dulce de leche denna gången också, receptet skulle vara enkelt) och lite krispigt chokladströssel på toppen
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.