Sockerkaka med vanilj
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör till formen
  • 1 ströbröd till formen
  • 1100 g smör
  • 11 dl mjölk
  • 13 ägg
  • 13 dl strösocker
  • 14 ½ dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 tsk äkta vaniljsockerSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 ½–2 liter.
  • 1 Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken, dra av kastrullen från värmen.
  • 1 Vispa ägg och socker till ett fluffigt, ljust skum.
  • 1 Sikta och blanda alla de torra ingredienserna. Varva och vispa ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 50–55 minuter.
  • 1 Känn med en sticka att kakan är färdig. Ta ut kakan och låt den vila några minuter i formen.
  • 1 Vänd upp kakan på ett fat och låt den svalna under formen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.