Här har jag varierat den klassiska sockerkakanmed att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbaroch lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
I onsdags bakade jag en riktig sommarkaka med både rabarber ochjordgubbar. Ledighetslunken fortsätter här hemma med långfrukost, soffhäng och datorjobb
Hårdvispa äggvitan och vispa sedan äggula, sötningsmedeloch honung. Smörj och bröa en form och häll i smeten, tryck sedan ner så många jordgubbar du vill ha, hela eller delade
Varva sockerkaka, marinerade jordgubbaroch limesocker. Lätt att förbereda ochsockerkakan kan du baka dagen innan, eller tidigare om du vill det och låta den ligga i frysen så länge
Smakade gott men jag håller nog med pappan, vanlig sockerkakaoch färska bär (eller en sås gjord på jordgubbaroch rabarber) hade nog varit snäppet bättre
Blanda med yoghurt och honung. Toppa medjordgubbar. Rensa de färska jordgubbarna eller tina de frysta i mikrovågsugn med 2 msk socker. 4 skivor sockerkaka. 10 dl färska eller djupfrysta jordgubbar
Myntan, den bidrar med smak och inte mins med färg. För den som av olika skäl avstår alkohol, kan jag lova att det smakar lika gott med enbart flädersaft och tonic
Garnera med skivade jordgubbar, myntablad & riv över skal av citron & lime. Mynta att garnera med. Som vanligt är de godast precis som de är, eller med gräddmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.