I söndags var ungarna uttråkade och jag var sugen på att baka något varpå jag kom att tänka på USA och deras klassiska Pop tarts – en mördegskaka som är fylld med sylt och dekorerad medglasyrochströssel
Först ut blev en sockerkakamed äpple och mandelmassa. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, mjölk och apelsin. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, vallmofrön, salt och mjöl i en bunke
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Blanda mjölet med bakpulvret och smaktillsatsen. Tillsätt det smälta smöret blandat med mjölken. Här kommer ett bra recept på en vanlig hederlig sockerkaka
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkakamed kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Bara rör ihop florsocker med vatten, den ska vara väl utrörd så det inte är några klupar i glasyren. Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en bunke, gärna med elvisp
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Eller rör med slev. Den här sockerkakan är både god och enkel att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.