Sockerkaka med citron
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 strösocker
  • 1 smör
  • 1 mjölk
  • 1 vetemjöl
  • 1 bakpulver
  • 1 citron, saften och det yttersta gula skalet1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och häll ner mjölken i smöret så att det kallnar. Blanda det med äggsmeten.3. Riv ner det yttersta gula skalet från en citron i smeten, använd ett rivjärn. Pressa sedan ner saften från citronen i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan försiktigt ner detta i äggsmeten.4. Smöra en form och bröa den. Häll i smeten och grädda i mitten av ungen i 20- 40 minuter. Känn med en sticka innan du tar ut den - kakan ska inte vara kladdig.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.