1 citron,
saften och det yttersta gula skalet1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och häll ner mjölken i smöret så att det kallnar. Blanda det med äggsmeten.3. Riv ner det yttersta gula skalet från en citron i smeten, använd ett rivjärn. Pressa sedan ner saften från citronen i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan försiktigt ner detta i äggsmeten.4. Smöra en form och bröa den. Häll i smeten och grädda i mitten av ungen i 20- 40 minuter. Känn med en sticka innan du tar ut den - kakan ska inte vara kladdig.
Perfekt tyckte jag med den anledningen att jag ALDRIG har lyckats med en helt vanlig sockerkaka annat än tårtbottnar, man kan tyckas att det är likadant men det skiljer sig lite iafl
Saftig sockerkakamed tesmak. Den här saftiga sockerkakan innehåller både pulveriserade teblad och en skvätt bryggt earl grey-te och smakar alldeles … alldeles … underbart
) Men för att ägna mig åt kakan på bilden ovan, så är den som en sockerkakamed plusmeny. Det har inte blivit mycket tid över till att äta sockerkaka, helt enkelt
Häll i smeten, varva med margarin & vatten. Det var en citron & apelsin sockerkaka. 3 ägg 2 dl socker75 g smält margarin1 ½ dl kokt vatten3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 citron (både skal & saft)1 apelsin (både skal & saft)Börja med att vispa socker & ägg vitt & pösigt
Smaksätt med ingefäran beroende på hur mycket du vill att den ska smaka. Riv och pressa citronen och blanda med florsocker till bar konsistens eller använd citron på flaska
Smält smöret och ha citrusjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten. Kakan innan jag hade på glasyren, den är nästan snygast utan, men det blev så gott med den sötsyrliga glasyren så det var det värt
Liten kaka till måndagsfikan kanske. Recept2 ägg 2 dl socker3 dl vetemjöl50 g Smör1 dl mjölk2 tsk bakpulver 1/2 citron (skalet och saften)1 tsk vaniljsockerSå här gör du
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.