Gör bollar med 3 msk deg/boll och lägg ut dem på form med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt med handflatan, de blir ca 10 cm i diameter efter bakning så ha gott med mellanrum
God morning. -). Åh, vad länge sen jag bakade Björnakaka. Den är ju bara supergod. Så nu har jag äntligen fixat en och just nu står den inne i ugnen och gonar sig
och hittade ett recept på saftig sockerkakamed riven mandelmassa. ) om man nu har mandelmassa hemma, annars kan man baka saftig sockerkaka ändå, utan mandelmassa
Först ut blev en sockerkakamed äpple och mandelmassa. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkakamed kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.