Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna med formen över. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans medsmörblandningen
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppadesmedbryntsmör
Lägg en klick smörpå varje fiskbit och täck med bakplåtspapper. Låt rinna av på ett hushållspapper. Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det bryntasmöretoch jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
) Men för att ägna mig åt kakan på bilden ovan, så är den som en sockerkakamed plusmeny. Det bryntasmöret som finns både i kakan och som formen penslats med ger en lite knäcksmakande yta på kakan som gör den extra god
Pannkaka är något som på senare tid med GI och LCHF allt mer förknippats som något onyttigt. Dinkelmjöl innehåller även det mer nyttiga näringsämnen än det raffinerade vetemjölet, det har dessutom ett lägre Gi-värde, vilket innebär att det inte höjer vårt blodosocker på samma sätt som pannkakor med vanligt vetemjöl gör
Mixa ägg och vinäger och tillsätt det bryntasmöret i en tunn stråle under mixning. Rensa svampen och stek den i smör tillsammans med broccolibuketterna
Lägg upp ingredienserna på tallrikar med klickar av crème fraiche och rom. Garnera med dill ochsmörgåskrasseoch toppa medbryntsmör precis före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.