Blanda havregryn, mandelmjöl och sockret. Tillsätt rumsvarmt smör och till sist äggulorna. Blanda till deg och rulla sedan små bollar som du trycker platta med en gaffel på bakplåtspapper
Ugn 200 grader. Hacka samman matfettet med sötningsmedel, vaniljsocker och 2 dl vetemjöl. (Börja med den lilla mängden mjöl, då mjölet sväller när degen vilar)
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Ca 15 småkakor. / J Ca 15 småkakor. Hallå på er. Har ni också en skön söndag. Här har det regnat hela förmiddagen och faktiskt så gör det inte mig någonting alls
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.