Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Och supergod så klart. Den är varsamt sötat och rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler
Jag valde att spritsa dessa härligheter med en fuskvariant på chokladmousse, väldigt smidig och väldigt lätt den enda är att den ska stå kallt riktigt länge gärna över natten annars spricker den när den vispas men den som väntar på nått gott
Häll sedan över båda burkarna med stora vita bönor i ett durkslag och skölj noga av dem. Riv skalet från båda citronerna och häll ner det i smeten, pressa ner saften från ½ citron och häll ner även den
I ochmed att jag ofta mixar isbitar och frysta bär och använder den flera gånger per dag kanske det inte är så konstigt att de inte håller hur länge som helst
Jag har för övrigt verkligen förälskat mig i färska dadlar som sötningsmedel – de ger en riktigt fin sötma utan att för den skull ge så mycket smak i sig självt, till skillnad från t ex torkade dadlar, fikon eller aprikoser
Googlade olika specialrecept och mixade ihop dem lite och bakade nåt i stil med de här. Jag tycker inte om att använda konstgjorda sötningsmedel så det fick bli frukt istället för att ge lite sötma
Imorgon förväntas jag bjuda på veckans kaka på jobbet och min plan var egentligen att bara ta med mig ostbricka med kex, men en liten efterrätt är det ju ingen som säger nej till
Pajen serverade jag med vispad grädde och bär. Den här veckan var det min "kakvecka" på jobbet och jag bjuder naturligtvis alltid på sockerfritt och glutenfritt när det är min tur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.