Sockerbullar med blåbärsfyllning
www.kronjast.se
www.kronjast.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar,färsk 1 000 g (ca 16 dl) vetemjöl 150 g (ca 1,6 dl) socker 6 g (ca 1 tsk) salt 6 g (ca 2 tsk) kardemumma 500 g (ca 5 dl) vatten eller mjölk, kall 150 g rumstempererat smör Fyllning 300 g (ca 3 dl) Crème fraiche 300 g ( ca 1,5- 2 dl) frysta eller färska blåbär Topping Florsocker att pudra över bullarna1 Lägg alla ingredienserna i en bakmaskin. Knåda degen slät i bakmaskin i ca. 10 minuter på medelhastighet, tills degen släpper skålens kanter. Dubbla tiden om du knådar degen för hand. Täck degen och låt den jäsa i 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader. 2 Dela degen i 12 lika stora delar, ca 150 gram, forma till bullar och placera på en bakplåt med bakplåtspapper. Placera bullarna med mellanrum, då de jäser och blir större. Tryck till bullarna så att de blir något platta. Täck och låt jäsa i ytterligare ca. 60 minuter eller tills de är dubbelt så stora. Gör en grop i mitten av varje bulle med rena fingrar och lägg i fyllningen, crème fraichen och blåbären. 3 Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 – 15 minuter. Låt sockerbullarna svalna på ett galler och pudra över lite florsocker innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.