Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills blandningen är 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills den lösts upp
Äppelkladdkaka med Kanelgrädde. 8 september 2017 @ 20. 17. Men oj, detta var riktigt gott. Bilderna tagna av Erika Skogly, Smaskelismaskens heter hennes blogg
Rör rumsvarmt smör och farinsocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Rör i filmjölk. Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, ingefära och bikarbonat och rör ner i smeten
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält smör, grädde, mjölk, bakpulver, salt, apelsinskal, pepparkakskrydda och mjöl och arbeta ihop till en ganska kladdig deg
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Smält margarin och häll sedan på mjölken. Det ska vara 37 grader. Lös upp jästen med lite av spadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.